VLADIKAVKAZ - De regering van de Russische republiek Noord-Ossetië zal aftreden om het gijzeldrama in een school in Beslan. Dat zei woensdag de president Aleksander Dzasochov.

De beëindiging van de drie dagen durende gijzeling kostte vorige week volgens officiële cijfers aan meer dan 330 mannen, vrouwen en kinderen het leven. "Over twee dagen wordt een decreet getekend waarmee de regering ontslag neemt", zei Dzasochov tegen circa duizend boze demonstranten.

Onderzoekscommissie

De demonstranten waren samengekomen bij het parlementsgebouw in de hoofdstad van Noord-Ossetië. Volgens Dzasochov is er een akkoord met Moskou over de vorming van een commissie die de gijzeling gaat onderzoeken.

Dzasochov ligt zwaar onder vuur om zijn aanpak van de crisis in Beslan. Hem wordt vooral kwalijk genomen dat hij niet op de eis van de gijzelnemers is ingegaan om persoonlijk met ze te onderhandelen.

De president maakte niet duidelijk of hij ook vertrekt samen met de regering. De betogers scandeerden voortdurend om het aftreden van Dzasochov.