ASSEN - Een overijverige doe-het-zelver uit Assen die zijn woonkamer wat wilde opknappen, heeft voor enkele tienduizenden euro's schade aan het huis van zijn buurvrouw veroorzaakt. De huurwoning van de vrouw raakte dermate verzakt, dat het huis tijdelijk niet bewoonbaar is.

De Assenaar wilde de woonkamer van zijn rijtjeshuis verlagen en brak daarom de vloer uit. Zijn eigen muur stutte hij opnieuw; het gedeelte van zijn buurvrouw vergat hij echter. Haar woning zakte langzaam weg, vertelt een woordvoerder van de Stichting Woningbeheer Assen (SWA) woensdag. SWA is eigenaar van het huis.

"De binnen- en buitenmuur zijn verzakt, de kozijnen staan helemaal scheef en de deuren klemmen." De muren moeten door een aannemer opnieuw gebouwd worden en ook krijgt het huis deels een nieuwe fundering. De kosten, geschat op ongeveer 30.000 euro, worden verhaald op de verzekering van de klusser.

De bewoonster heeft van de SWA een andere woning aangeboden gekregen. Terug naar haar oude woning wil ze niet meer. "Dat is te aangrijpend", aldus de zegsman, die in zijn 26e jarige loopbaan nog nooit zoiets heeft meegemaakt.