PEKING - De overstromingen en landverschuivingen als gevolg van de hevige regenval in China die al vijf dagen duurt, hebben al aan ruim 160 mensen het leven gekost. Chinese media spraken woensdag van de ,,ramp van de eeuw''.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Vermoedelijk zal het dodental nog verder oplopen. Tientallen mensen worden vermist. Het persbureau Xinhua meldde dat de informatie over slachtoffers is vertraagd omdat veel communicatiemiddelen zijn uitgevallen.

Het zwaarst getroffen zijn de provincie Sichuan en de daaraan grenzende regio Chongqing. In de rivier de Yangtze bij de Drieklovendam wordt het hoogste waterpeil in honderd jaar verwacht. De Drieklovendam is de grootste waterkrachtcentrale ter wereld en ligt in de provincie Hubei, ten oosten van Sichuan.

Er zijn jaarlijks overstromingen in China. Het land heeft voldoende voedsel en heeft voldoende ervaring met het vervoeren van hulpgoederen naar de getroffen gebieden. Dit jaar zijn de overstromingen echter zo erg dat moeilijk is om de slachtoffers te bereiken.