MIDDELBURG - Een tankauto, geladen met 21.000 liter uiterst brandbaar buthyleen, is dinsdagavond gekanteld in Middelburg. Wegens explosiegevaar moesten tweehonderd mensen hun woning verlaten en de nacht elders doorbrengen.

De tankauto kantelde omstreeks 20.00 uur op de kruising van de Poelendaelsesingel met de Nieuwe Vlissingseweg. Waarschijnlijk reed de bestuurder te hard, aldus de politie. De 25-jarige chauffeur uit Dordrecht raakte bij het ongeluk lichtgewond en heeft het ziekenhuis na onderzoek verlaten.

75 woningen geëvacueerd

De politie zette de omgeving van het ongeval in een straal van 75 meter af. Ongeveer 75 woningen werden ontruimd en tweehonderd mensen werden geëvacueerd.

Uit de gastank is geen buthyleen gelekt. De tankauto is in de nacht van dinsdag op woensdag rechtgezet en afgevoerd. Brandstof die uit het voertuig liep is opgeruimd. Om 2.00 uur was de bergingsoperatie afgerond. In totaal werden ongeveer zeventig hulpverleners ingezet.

De meeste bewoners hebben de nacht doorgebracht bij familie, vrienden of kennissen. De gemeente Middelburg regelde voor twintig mensen vervangende slaapruimte in een sporthal.