WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie op Curaçao heeft dinsdag Anthony Godett, partijleider van de politieke partij FOL, gearresteerd. Godett wordt er onder meer van verdacht dat hij lid is van een criminele organisatie.

Daarnaast zou Godett betrokken zijn bij onwettige handelingen van zijn partijgenoot Ben Komproe, toen deze nog minister van Justitie was.

Vrijbrief

Komproe, die maandag werd gearresteerd, gaf enkele maanden geleden een vrijbrief aan tientallen prostituees uit de Dominicaanse Republiek en Colombia, werkzaam in het openlucht bordeel Campo Alegre. Een rechter oordeelde al in mei dat Komproe daar niet toe bevoegd was.

Godett werd in juli door het gerechtshof al veroordeeld tot vijftien maanden celstraf, waarvan vijf voorwaardelijk, wegens omkoping, valsheid in geschrifte en het witwassen van geld. Tegen die uitspraak is hij in beroep gegaan bij de Hoge Raad.

Zuster

Doordat deze zaak al speelde toen hij in 2003 de verkiezingen won, kon Godett toen geen premier van de Nederlandse Antillen worden. Hij zette eerst Komproe op die plek, die dus inmiddels ook achter slot en grendel zit, en vervolgens zijn zuster Mirna. Haar kabinet viel in april.