TILBURG - Elvis-fans, enkelen met Elvis-tatoeages, bakkebaarden of vetkuif, konden vrijdag hun hart ophalen in Tilburg. Op de 25e herdenking van The King wordt Elvis-bier geserveerd, zijn Elvis-vibrators te koop, is een Elvis-expositie ingericht en wordt natuurlijk Elvis-muziek gedraaid en gespeeld.
The King

De herdenking kwam vrijdag laat op gang. Het warme weer was de spelbreker. Rond een uur of drie waren er weinig toeschouwers bij het optreden van Elvis-coverband Vegas 68. Later op de dag kwamen de fans in grotere getale opdagen. Rond .00 uur moest aan de deur van popcentrum 013 'nee' worden verkocht: de 1500 kaarten voor de afsluitende optredens van Jan Rot, de Tilburg Cowboys en René Shuman waren uitverkocht.

Verzonnen

De herdenking van de 25e sterfdag van Elvis Aaron Presley begon met een geïmproviseerde kerkdienst. Dominee en Elvis-fan Fred Omvlee ging tijdens een dienst in op de link tussen het geloof en Elvis. "Niet Elvis was The King, maar Jezus Christus'', zei hij. "De verhalen over seks, drugs en rock-'n-roll zijn grotendeels verzonnen. In de kleedkamer werd vaak gebeden en gemediteerd. Hij was een gelovige jongen die in zijn liedjes de liefde van God wilde overbrengen.'' Tijdens de herdenkingsdienst werd een aantal gospelnummers van The King gedraaid. De fans zongen en swingden mee.

Elvis-biertje

Na de dienst konden Elvis-fans genieten van optredens van coverbands, een Elvis-expositie met levensgrote 'look-a-likes' en een echte Elvis-vibrator. In popcentrum 013 kon de dorst worden gelest met een speciaal gebrouwen Elvis-biertje. Aan het einde van de middag was dat helemaal uitverkocht, aldus de woordvoerder van de organisatie.

Huilend Elvis-beeld

Ook in Deurne was sprake van Elvis-gekte. Fan en imitator Toon Nieuwenhuisen meldde 's ochtends dat zijn Elvis-beeld op de 25e sterfdag van The King opnieuw was gaan huilen. Hij kwam vijf jaar geleden, toen Elvis twintig jaar dood was, in het nieuws omdat het beeld toen ook traande.