BOGOTA - De Colombiaanse politie heeft een vrouw aangehouden die ervan wordt verdacht dat ze haar vijfjarige dochterje drugs heeft laten smokkelen naar de VS. Het meisje werd vorige maand op vliegveld John F. Kennedy in New York aangehouden door de douane.

Myriam Conde zou een kilo cocaïne in de bagage van het meisje hebben gestopt. Op 18 april zette ze haar dochterje op de luchthaven van Cali op een vlucht naar de VS. Het meisje werd na haar aanhouding door de kinderbescherming ondergebracht bij een pleeggezin.

Ronselen

"Deze vrouw ronselde mensen om drugs te smokkelen", aldus een woordvoerder van de Colombiaanse politie. "Maar in dit geval besloot ze haar eigen kind hiervoor te gebruiken." Volgens de politie was Conde ook van plan om haar zoontje van acht jaar als smokkelaar in te zetten.

De moeder bracht haar dochtertje vijf jaar geleden ter wereld in een Amerikaanse gevangenis waar ze een straf uitzat voor drugssmokkel. Ze werd op de luchthaven van Miami gepakt met een hoeveelheid heroïne die ze verstopt had in haar schoenen.

De vader en een tante van het meisje zijn in de VS gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij drugssmokkel. De Amerikaanse politie gelooft dat de oma van het meisje de drugssmokkelaars opving die door Conde naar New York werden gestuurd.