Zo'n 300.000 Nederlanders hebben dit jaar een fout gemaakt bij het invullen of opsturen van hun belastingaangifte

DEN HAAG - Ongeveer 300.000 Nederlanders hebben dit jaar een fout gemaakt bij het invullen of opsturen van hun belastingaangifte. Dat is evenveel als in 2001.

Elektronische aangifte

Behoorlijk veel van de zes miljoen belastingplichtigen die aangifte per diskette doen vullen de elektronische handtekening verkeerd in. Een veel gemaakte fout is dat stellen die gezamelijk aangifte doen de (elektronische) handtekening van een van beiden vergeten. Ook sturen mensen soms enveloppen naar verkeerde adressen of vergeten iets in te vullen.

De belastingdienst is inmiddels begonnen de ontbrekende informatie alsnog te verzamelen, zo meldde een woordvoerder dinsdag. "De situatie is niet zorgelijk, want er zijn minder fouten gemaakt dan in de afgelopen jaren." De meeste mensen horen alsnog voor 1 juli of ze moeten bijbetalen of geld terugkrijgen.

Zeven op de tien mensen die een aangifte hebben opgestuurd, hebben dit elektronisch gedaan. Wie voor 1 april zijn gegevens heft opgestuurd, krijgt in principe voor 1 juli uitsluitsel.