FC Twente heeft van de KNVB drie punten in mindering gekregen vanwege het financiële beleid van de club.

Dat melden de Tukkers woensdag. De licentiecommissie van de voetbalbond heeft het plan van aanpak van Twente afgekeurd.

"De commissie is het niet eens met de afschrijvingsmethodiek op de Grolsch Veste die in het jaarverslag over het seizoen 2013/2014 is toegepast", luidt de verklaring.

"Dit is een blamage voor de club. We betreuren de beslissing, maar zullen op grond van formele onderbouwing geen beroep aantekenen", aldus voorzitter Aldo van der Laan.

Twente, dat met vier nederlagen in de afgelopen vijf duels al aan het kwakkelen was, zakt door de straf van de achtste naar de negende plaats in de eredivisie.

Schreuder

De KNVB zette Twente vorig jaar terug naar categorie 1 van het licentiesysteem, waarop de club een plan van aanpak moest indienen om de financiën op orde te krijgen. De afschrijving van het stadion is goedgekeurd door een accountant, maar voor de bond niet voldoende.

Door het terugdraaien van die methodiek komt Twente in het plan van aanpak uit op een nettoverlies dat hoger uitvalt dan gepland. Om die reden wordt de normstelling van de KNVB niet gehaald en volgt puntenaftrek.

Alfred Schreuder wist dat de straf eraan zat te komen, maar is desondanks in mineur. "We weten dat we met de club een zware financiële tijd doormaken, maar het is wel heel vervelend om daar op deze manier mee te worden geconfronteerd", aldus de trainer.

"De spelers zijn ingelicht over de situatie. We moeten het accepteren en als team blijven knokken. Dat zijn we verplicht aan onszelf, maar zeker aan de supporters."

Bezuiniging onvermijdelijk

Financieel bestuurder Gerald van den Belt kondigt forse maatregelen aan om de financiële huishouding van de club te verbeteren. Zo wordt het beloftenteam uit kostenoverwegingen uit de Jupiler League gehaald en zal de begroting flink terug worden geschroefd.

"We zijn genoodzaakt alles langs een financiële meetlat te leggen. De liquiditeit is afgedekt, maar volgend jaar zullen we toch echt een forse bezuinigingsslag moeten maken. Dat is onvermijdelijk", aldus Van den Belt, die verwacht dat de club uit Enschede ook aflopende contracten van personeel binnen en buiten het veld niet zal verlengen.

FC Twente gaat fors bezuinigen en haalt beloften uit Jupiler League I Bekijk de nieuwe stand in de eredivisie