TILBURG - De politie van Tilburg heeft zondagavond door intensief te surveilleren voorkomen dat jongeren straatraces hielden. Industrieterrein Vossenberg aan de rand van Tilburg is al enkele weken de verzamelplaats van racers.

Rond 19.00 uur verzamelden zich op het industrieterrein ongeveer driehonderd racers en een groot aantal toeschouwers. In totaal waren zo'n duizend mensen op de been. De politie had 25 man ingezet. De politie deelde boetes uit voor het niet dragen van autogordels, onverzekerd rijden en te hard rijden. Toen de politie zich rond negen uur terugtrok, werd het industrieterrein kortstondig gebruikt als racebaan. De overtreders werden niet gepakt.

Vorige week zondag verzamelden zich ook racers op het industrieterrein. Toen verplaatste de groep zich later op de avond naar Oosterhout. De woordvoerder van de politie had zondagavond geen aanwijzingen dat er ook nu ergens anders zou worden geracet. De racers willen een gesprek met burgemeester Stekelenburg van Tilburg. Ze willen praten over een eigen stuk weg om te racen. Een woordvoerder van de gemeente Tilburg zei eerder deze week dat een eigen stuk asfalt onbespreekbaar is.

/NIEUWSStraatracers demonstreren met 'vriendelijke actie'