HOORN - Ongeveer tweehonderd straatracers hebben zaterdagavond op bedrijventerrein Hoorn '80 gedemonstreerd tegen de politie Noord-Holland Noord. Deze nam vorig weekeinde in Hoorn twee auto's van straatracers in beslag. Ook moesten de racers hun rijbewijzen inleveren.

De demonstranten verzamelden zich zaterdagavond in circa negentig auto's bij een snackbar in Hoorn en reden daarna naar het bedrijventerrein. De stoet ging langs het politiebureau, waar de straatracers een minuut claxonneerden.

De politie hield een oogje in het zeil, maar hoefde niet in te grijpen. De organisatie had vooraf benadrukt dat het een vriendelijke actie betrof. De straatracers beëindigden hun protest rond 22.00 uur. Er deden zich geen problemen voor. Ook werd er niet geracet.

De organisatie, de Hoornse Zondag's Cup, wilde met de actie van zaterdagavond tevens een eigen baan afdwingen in Hoorn. Ook een vergunning om te racen op Hoorn '80 is goed wat haar betreft. Een van de organisatoren sprak hierover afgelopen week tevergeefs met de politie.