JERUZALEM - Gewapende Palestijnse mannen hebben zaterdag zeker vier mensen doodgeschoten bij een aanval op de joodse nederzetting Adora op de Westelijke Jordaanoever. Dat heeft de Israëlische legerradio zaterdag bericht. Een van de slachtoffers is een meisje van zes jaar.

Twee Palestijnen, die zich hadden gehuld in Israëlische legeruniformen, schoten eerst op een echtpaar dat nog in bed lag. De vrouw kwam om, de man raakte zwaar gewond. In een ander huis doodden de Palestijnen het 6-jarig kind, op straat werden nog twee mannen van 23 en 50 jaar oud doodgeschoten.

De daders konden in eerste instantie ontkomen, en vluchtten richting de stad Hebron. De legerradio berichtte later dat er in de buurt van Adora een gewapende Palestijn was gedood. Het gaat mogelijk om een van de Palestijnen die de moorden in de nederzetting had gepleegd. De berichten konden niet worden bevestigd.

De daders konden ontkomen. Zij vluchtten richting de stad Hebron. De Israëlische regering houdt de Palestijnse leider Yasser Arafat verantwoordelijk voor de aanslag. Hij is de top van een 'terroristische piramide', aldus een regeringswoordvoerder.

"Het is duidelijk dat Israël de strijd tegen het terrorisme moet voortzetten en alle maatregelen moet nemen die hiervoor nodig zijn."

/DOSSIERMidden-Oosten