KAATSHEUVEL - Attractiepark De Efteling in Kaatsheuvel heeft zaterdagmiddag via de radio mensen opgeroepen niet meer naar het park te komen. De parkeerplaatsen van het park waren helemaal vol en ook op de toegangswegen stonden files.

Het mooie weer en het naderende einde van de schoolvakantie in het zuiden van het land waren volgens een woordvoerder van De Efteling de belangrijkste redenen voor de drukte. Bovendien is het park zaterdagavond voor een levensliedavond geopend. Dat trekt traditiegetrouw veel volk.

Noodparkeerterrein

De drukte zorgde volgens de woordvoerder niet voor echte problemen. "We hebben wel een noodparkeerterrein ingericht om alle bezoekers te kunnen laten parkeren. Tussen het parkeerterrein en het park hebben we pendelbussen laten rijden, dat ging prima", zei hij.

In de zomermaanden is De Efteling op zaterdagavond tot middernacht geopend. Zaterdagavond is dit voor de laatste keer. Het park is nog tot 31 oktober geopend. Volgens de woordvoerder hebben zaterdag in totaal 42.000 mensen het park bezocht.