HILVERSUM - Acht tot tien voetbalsupporters van waarschijnlijk NEC hebben vrijdagavond aan het eind van de uitzending van het RTL4-programma Barend & Van Dorp vrijdagavond racistische leuzen geroepen. Ze riepen onder meer 'kankerjoden'. NEC speelt op bevrijdingsdag 5 mei uit tegen Ajax.

De presentatoren en de aanwezige gasten, onder wie minister De Grave (Defensie) en journaliste Wouke van Scherrenburg, reageerden geschokt. Een woordvoerster van de Holland Media Groep, waartoe RTL4 behoort, zei dat het zeer waarschijnlijk om voetbalsupporters ging, maar kon niet zeggen van welke club.

De bewaking van het productieteam van het programma heeft hun naar buiten begeleid en zich ervan overtuigd dat zij in de auto stapten en wegreden. Dat was op het moment dat ook de andere gasten naar buiten liepen, aldus de woordvoerster. Er deden zich verder geen problemen voor.

"De groep voetbalsupporters stond op de gastenlijst van het programma. We gaan maandag met het productieteam van Barend & Van Dorp praten om na te gaan wie het waren, hoe ze op de gastenlijst konden komen en hoe we dit soort incidenten in de toekomst kunnen voorkomen", zo liet de HMG-woordvoerster weten.