DEN HAAG - Barry Hay heeft zijn meidenband compleet. Else (zang), Ryanne (gitaar), Chantal (gitaar), Janneke (bas) en Stefanie (drums) vormen de nieuwe "all-chick-rockband", zegt producent en manager Cees van Leeuwen. Ze zijn 17 en 18 jaar oud en komen uit Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Haarlem en Meppel.
Barry Hay

De komende maanden zal de groep nummers gaan uitzoeken en zelf nummers schrijven. Vervolgens gaan ze repeteren. "Drie meiden doen eindexamen voor de middelbare school. Daarom houden we het nog even rustig. In augustus beginnen we officieel. Dan maken we ook bekend hoe de band gaat heten", aldus van Leeuwen. Hij wil niet zeggen wie waar vandaan komt. Hij heeft dat de ouders beloofd. "Die drie moeten wel hun eindexamen kunnen halen."

Half oktober begint de band met veertig tot vijftig optredens in Nederland, België en Duitsland. De derde week van januari komt de eerste single uit. Een paar weken later volgt het album, dat in Amerika wordt opgenomen.

Geschikte zangeres

Alle meiden speelden al in bandjes en komen dus uit Nederland. Van Leeuwen is ook in Engeland geweest om audities te houden. Hij had nog geen geschikte zangeres gevonden. Toen hij echter een cd kreeg toegestuurd van Else, de nieuwe zangeres, viel hij van zijn stoel. "Geweldig, wat een meid. Wat een stem", aldus de manager. "Zij is de juiste persoon voor het gezicht van de band."

Hij is blij met "zijn meiden". Volgens hem hebben ze alle vijf de juiste mentaliteit. "De juiste mentaliteit is de helft van het succes. Met talent alleen kom je er niet. Het wordt afzien. Je moet dat kunnen."

Trots vertelt hij dat het onderling goed klikt. "Ze e-mailen al met elkaar. Het is belangrijk dat ze maatjes worden."In totaal meldden zich 700 kandidaten aan. Op auditie kwamen er . Uiteindelijk bleven er vijftien over met wie Van Leeuwen allerlei gesprekken voerde. Ook zocht hij ze op en bekeek repetities. De huidige samenstelling heeft inmiddels al samen gerepeteerd. Volgens Van Leeuwen "knalt het".

/ACHTERKLAPHay zoekt Britse meiden met talentVeel aanmeldingen voor 'all-chick-rockband'