RIJSWIJK - André Rieu, Jacques Herb, Corrie Konings en Hans Dulfer zijn enkele opvallende namen in de jaarlijkse lintjesregen. Ook schilder Anton Heijboer, net zo bekend door zijn kunst als door zijn diverse huisgenotes, is ter gelegenheid van Koninginnedag door Beatrix benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
lintjes

Er zijn 3201 onderscheidingen toegekend, 605 meer dan vorig jaar. In de Orde van Oranje-Nassau werden 3175 mensen gedecoreerd, in de exclusievere Orde van de Nederlandse Leeuw kregen 26 mensen een lintje.

Show

De kunst- en amusementswereld heeft er weer heel wat gelauwerden bij: Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw zijn geworden: jazzmusicus Hans Dulfer, Stehgeiger André Rieu en collectionneur J. Ritman. Schilder Jan Sierhuis werd Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Ridder in diezelfde orde werden behalve Heijboer popmuzikant George Baker, jazzzangeres Sanny Day (van The Millers), zakelijk leidster van theatergezelschap De Paardenkathedraal Jetta Ernst, zangeres Corrie Konings en actrice Helen Kamperveen.

TV-producent René Stokvis viel dezelfde eer te beurt, net als J. Lloyd Williams die bij de National Gallery of Scotland de afdeling Nederlandse en Vlaamse kunst beheert.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau werden cabaretier Herman Berkien en smartlapzanger Jacques Herb.

Sport

Ook in de sportwereld daalde weer koninklijke eer neder; biljarter Dick Jaspers werd Officier in de Orde van Oranje-Nassau, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau bleek dit jaar weggelegd voor voormalig hockeyspeler Floris-Jan Bovelander, judoka Jessica Gal en Ajax-fysiotherapeut Salo Muller.

Ook oud-voetballer Gerrie Mühren werd Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, omdat hij zich nog steeds inzet voor sportactiviteiten voor mensen die het minder hebben getroffen.