AMSTERDAM - Nog een kleine maand en dan komt het album van 'schandaalrapper' Eminem uit. Tot dat moment neemt hij strikte voorzorgsmaatregels om te voorkomen dat er illegale kopieën van zijn CD in de handel komen. Er wordt al gezegd dat het de meest strikte maatregels die ooit zijn genomen voor een release.

Als de dood is de rapper dat onverlaten er met zijn CD vandoor gaan. Daarom mag maar een klein clubje mensen in Eminem's eigen studio 'Shady Records' komen. En pas op de dag van de release zelf wordt het album naar journalisten ter recensie gestuurd. Niet van tevoren, zoals gebruikelijk is.

Eminem heeft al wel een tipje van de sluier opgelicht op door te zeggen dat het een echt 'familiealbum wordt'. Niet dat de rapper nu opeens brave muziek gaat maken, maar Eminem heeft ouderwetse rockers als Led Zeppelin en Jimi Hendrix ter inspiratie gebruikt. "Het is een album met veel gitaren", meldde hij. De zanger heeft geprobeerd de sound van de jaren '70 te mixen met hiphop. Of dat is gelukt, valt op 20 mei te beluisteren. Dan komt het album 'The Eminem Show' uit. De single van de CD zal de song 'Without me' zijn.

Niet bewaakt?

Een lezer vertelde ons dat de cd van Eminem helemaal niet zo zwaar bewaakt is. "Nou, zo veilig is die cd nou ook weer niet bewaakt, op een studentensite
www.studentenbreda.nl