ISLAMABAD - Een zware bomaanslag in Pakistan heeft zeker twaalf mensen het leven gekost. Doelwit van de aanslag was een bijeenkomst van sji'ieten, zo is vrijdag bekendgemaakt. Ten minste dertig personen liepen verwondingen op.

De explosie deed zich tegen middernacht (lokale tijd) voor in het district Bhakkar in het centrum van de provincie Punjab, zo verklaarde een politiefunctionaris. Hij gaf aan "dat het leek op een terroristische aanslag".

Een woordvoerder van een lokaal ziekenhuis zei negen dode vrouwen en een jongetje dat de klap ook niet had overleefd, binnen te hebben gekregen. "Een dertigtal vrouwen en kinderen zijn met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht", verklaarde de woordvoerder. Een ooggetuige op de plaats van de aanslag sprak van in totaal twaalf doden.

In Bhakkar hadden naar schatting 10.000 gelovigen zich verzameld om de dood van imam Hussein, de kleinzoon van de profeet Mohammed, te herdenken. Ze hadden zich in een tentenkamp op een begraafplaats geïnstalleerd. In het gedeelte voor vrouwen en kinderen ging de bom af, aldus de politie.

Niemand heeft nog de aanslag opgeëist. Maar het lijkt waarschijnlijk dat militante soennieten de bom hebben geplaatst.

Door religieus geweld hebben de afgelopen jaren in pakistan honderden mensen het leven verloren. Op 26 februari dit jaar schoten mannen op een sji'itische moskee in Rawalpindi. daardoor kwamen elf mensen om en raakten veertien anderen gewond.