LONDEN - De Britse politie heeft in Mildenhall in het oosten van Engeland twee lichamen gevonden. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om de 10-jarige Jessica Chapman en de even oude Holly Wells, die sinds 4 augustus werden vermist. De politie heeft dat zaterdag gemeld.

Mildenhall ligt acht kilometer van Soham, de plaats waar de twee meisjes woonden. De poilitie zei dat de lichamen nog moeten worden geïdentificeerd.

Arrestatie

Eerder op de dag meldde de politie dat zij een 28-jarige man en een 25-jarige vrouw heeft gearresteerd die worden verdacht van de moord op Jessica Chapman en Holly Wells. De twee verdachten werden zaterdagochtend in Cambridgeshire aangehouden. De man wordt verdacht van moord en ontvoering van Holly en Jessica. De vrouw wordt verdacht van moord op de twee meisjes, aldus de zegsman.

Internetcontact

De meisjes verlieten op 4 augustus het huis van Holly in Soham, ten noorden van Cambridge. Na hun verdwijning werd een van de grootste zoekacties uit de Britse geschiedenis op touw gezet. Aanvankelijk ging de politie er nog van uit dat de kinderen van huis waren weggelopen. Volgens het blad The Guardian kreeg de politie na doorlichting van de computer van Holly het vermoeden dat ze door iemand ontvoerd zijn met wie ze eerder via internet contact hadden.

De politie wilde eerst de identiteit van het verdachte stel niet bekendmaken. Later bevestigde de politie dat het gaat om de -jarige schoolconcierge Ian Huntley en zijn 25-jarige vriendin Maxine Carr, een voormalige onderwijzersassistente op de school van de meisjes.

Belangrijke informatie

De twee werden vrijdag al urenlang ondervraagd. Ze worden op verschillende plaatsen vastgehouden voor verhoor. Volgens een woordvoerder kan het onderzoek nog lang duren. De politie is bezig de school en het huis van het stel op het schoolterrein te doorzoeken. Ook het huis van de vader van Huntley werd doorzocht. De politie zegt belangrijke informatie te hebben gevonden.

Helpen zoeken

Huntley en Carr verschenen de afgelopen dagen herhaaldelijk voor de televisie om over de verdwenen meisjes te praten. Carr liet journalisten een kaartje zien dat ze eerder van Holly had gekregen met de tekst “Hope 2 C U soon”. Tegen verslaggevers zei Huntley zelf dat hij vermoedelijk een van de laatsten was die de meisjes nog in leven had gezien. Volgens The Guardian heeft hij op de avond na de verdwijning nog helpen zoeken.

/NIEUWSArrestaties na verdwijning Britse meisjesBritse kranten geven beloning voor opsporing meisjesVermiste Engelse meisjes bezochten chatroom