Nederland organiseert in de zomer van 2017 het EK voetbal voor vrouwen, zo heeft de UEFA donderdag bekendgemaakt.

De beslissing komt niet onverwacht, aangezien de KNVB zich als enige bond kandidaat had gesteld voor het landentoernooi.

Aan het EK vrouwen nemen in 2017 voor het eerst zestien landen deel. Tijdens het vorige EK in Zweden in 2013 waren dat er nog twaalf.  Duitsland veroverde destijds de titel, voor de achtste keer in elf edities.

Het EK 2017 zal tussen 16 juli en 6 augustus worden afgewerkt in Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam (Het Kasteel), Tilburg en Utrecht.

De finale heeft plaats in Enschede en de openingswedstrijd is in Utrecht.

Afgelopen week plaatsten de Nederlandse vrouwen zich voor het eerst voor het WK. Door de status als gastland is Oranje ook zeker van deelname aan het EK 2017.

'Prachtig vooruitzicht'

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB die door het bondsbestuur is benoemd tot toernooidirecteur, spreekt van een prachtig vooruitzicht. 

"De organisatie van het EK 2017 onderstreept onze ambitie met het vrouwenvoetbal. Door de kwalificatie voor het WK 2015 en het EK 2017 in eigen land gaat het Nederlandse vrouwenvoetbal mooie jaren tegemoet. Het is fantastisch dat de speelsteden en stadions daar hun bijdrage aan leveren.''