RHEDEN - Een 18-jarige Duitser, die donderdagavond in Rheden al schietend mensen heeft bedreigd en een auto heeft gestolen, is op zijn vlucht tegen een boom gereden en overleden. Dat heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag bekendgemaakt.

De man werd rond 20.00 uur gezien op de Schietbergseweg in Rheden. Hij droeg een vuurwapen en schoot daar meerdere malen mee. Ook bedreigde hij met het wapen voorbijrijdende automobilisten. Op een parkeerplaats bij een restaurant bedreigde hij een stelletje uit Zutphen en dwong ze hun auto af te staan. Nadat hij met de wagen ongeveer 400 meter had afgelegd, botste de Duitser met hoge snelheid op een boom. Hij was op slag dood.

Dit alles speelde zich volgens de politie binnen negen minuten af. Agenten arriveerden pas nadat het ongeval al was gebeurd. Het bedreigde tweetal uit Zutphen raakte lichtgewond toen zij, in een poging de Duitser te ontwijken, tegen een andere auto waren gebotst.

Onduidelijk

Het motief van de verdachte is niet duidelijk. Het vermoeden bestaat dat de man met een taxi in Rheden was aangekomen. De politie is op zoek naar de bestuurder van deze taxi.