HEBRON - Israëlische militairen met tanks zijn in de nacht van woensdag op donderdag delen van Hebron die onder Palestijns bestuur vallen, binnengevallen. Volgens ooggetuigen doorzochten de militairen huizen en verrichtten ze arrestaties.

Een twintigtal pantserwagens, tanks en andere militaire voertuigen drong een kilometer diep Palestijns gebied in het noordwesten van de stad binnen. Er zouden korte schotenwisselingen hebben plaatsgevonden.

Aan Palestijnse kant viel een dode te betreuren. Het slachtoffer was lid van Force 17, de lijfwacht van de Palestijnse president Arafat. Vier andere Palestijnen zouden gewond zijn geraakt.

Gezien het relatief kleine aantal Israëlische militairen dat deelneemt aan de operatie in Hebron, achten Palestijnse functionarissen het niet waarschijnlijk dat het gebied voor langere tijd zal worden bezet.

Op de Gazastrook schoten Israëlische militairen bij een vuurgevecht in de nacht van woensdag op donderdag vier gewapende Palestijnen dood. Volgens de Israëlische radio probeerden de Palestijnen een joodse nederzetting binnen te dringen. Of er aan Israëlische kant slachtoffers vielen, is nog niet bekend.

/DOSSIERMidden-Oosten