Robin van Persie zou het een goede zaak vinden als de mensen vervolgd worden die op sociale media racistische reacties plaatsten onder een foto met voetballers van het Nederlands elftal.

De aanvoerder van Oranje zei dat zondagavond na de 6-0 overwinning tegen Letland. 

''Ik word hier heel verdrietig van'', aldus Van Persie over de racistische reacties op de selfie waarop een aantal gekleurde spelers van de nationale ploeg staan.

Middenvelder Leroy Fer had de selfie op Twitter gezet, waarna verschillende sites de foto op Twitter en Facebook deelden. 

Een aantal mensen vergeleek de spelers vervolgens onder anderen met Zwarte Pieten. ''Het is schokkend dat zoiets in 2014 nog gebeurt'', stelde Van Persie. ''Dit moet keihard aangepakt worden. Het is tijd om een voorbeeld te stellen.''

Verdrietig

''Ik heb het er met de betreffende spelers over gehad en zij zijn hier ook verdrietig van'', ging hij verder. ''We kunnen dit niet voorbij laten gaan. Kleur moet niet uitmaken. Wij vertegenwoordigen met z'n allen ons land, maar ook los daarvan is het diep triest dat dit gebeurt. De KNVB zal er ook nog wel wat over zeggen.''

Mogelijk gaan de betreffende voetballers aangifte doen. De PvdA liet eerder op zondag al weten dat wat hen betreft het Openbaar Ministerie hoe dan ook actie onderneemt tegen de daders. 

Van Persie zou het toejuichen. ''Het is in elk geval niet moeilijk te achterhalen wie het zijn, want bij hun reactie staat hun naam en hun profiel."