HOENDERLOO - Nationaal Park De Hoge Veluwe gaat vanaf volgend jaar vlees van eigen bodem verkopen aan particulieren. Het vlees is afkomstig van reeën, varkens en schapen die in het wild in het park rondlopen. Voorheen verkocht het park het vlees alleen via groothandelaren.

Volgens parkdirecteur Van Voorst tot Voorst is er onder bezoekers aan het park veel vraag naar wildvlees. Jagers schieten in het park jaarlijks circa driehonderd dieren af om de populatie op peil te houden. Dat vlees wordt straks niet alleen aan vleesgroothandels, maar ook aan bezoekers verkocht, aldus de directeur.

Slagers verpakken het vlees in pakketten die in het park te koop zijn. De verkoop van vlees is geen manier om de financiële problemen van het park op te lossen, zei Van Voorst tot Voorst donderdag. "We gaan ook niet meer dieren schieten om meer vlees te verkopen. Mensen komen hier vooral om het wild in levende lijve te zien. We snijden onszelf dus flink in de vingers als we meer dieren gaan schieten."