WERKENDAM - Zeven bezoekers van zwembad Werkina in Werkendam hebben woensdagavond een elektrische schok gekregen. Een 18-jarige vrouw uit Almkerk moest op de afdeling intensieve zorg van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem worden opgenomen, maakte de politie donderdagmiddag bekend.

Ook twee kinderen van zeven jaar uit Werkendam zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Beiden konden na onderzoek naar huis. De vrouw uit Almkerk maakt het inmiddels volgens een politiewoordvoerder redelijk.

Vier andere bezoekers gingen op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis, omdat zij elektrische schokken hadden gekregen toen zij de slachtoffers beet pakten. Ook zij konden na onderzoek naar huis.

Het ongeluk gebeurde tijdens de zwemvierdaagse. Door de drukte verschoof een dranghek en belandde met een poot op een stroomkabel. De voet van het hek drong door de rubber beschermingslaag van de kabel heen. Het hek stond om het publiek op afstand te houden van een luchtkasteel. Volgens de politie was de stroomgroep niet uitgerust met een aardlekschakelaar.