MOSKOU - De autoriteiten in Noord-Ossetië onderhandelenmet de groep gewapende mannen en vrouwen die in een school inBislan in Noord-Ossetië honderden mensen gijzelen. Deregeringsleider van Noord-Ossetië, Michael Chalatov, heeft datbevestigd.

De groep heeft honderden mensen onder wie zeker tweehonderdkinderen in gijzeling genomen. Leerlingen die zich wisten teverbergen voor de overvallers zijn aan het begin van de middagechter naar buiten gekomen. Het persbureau Itar-Tass meldde dat omhet circa vijftig kinderen gaat.

De gijzelnemers zouden de vrijlating van gevangen kameradeneisen, aldus de autoriteiten in de aangrenzende deelrepubliekIngoesjetië. De kameraden van wie de vrijlating wordt geëist, zijndeze zomer in Ingoesjetië opgepakt.

De gijzelnemers willen voorts spreken met de presidenten vanNoord-Ossetië en Ingoesjetië, respectievelijk Aleksander Dzasochoven Mourat Ziazikov. Als tussenpersoon of bemiddelaar hebben zedokter Leonid Rosjal gevraagd. Die bemiddelde eerder tijdens hetgijzelingsdrama in een theater in Moskou in 2002 waar Tsjetsjeenseextremisten verantwoordelijk voor waren.

Poetin

De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn vakantie aande Zwarte Zee afgebroken en is woensdag naar Moskou teruggekeerd.Hij spreekt daar over het drama in Bislan met de minister vanBinnenlandse Zaken en de chef van de inlichtingendienst FSB.