MOSKOU - In de stad Bislan in de republiekNoord-Ossetië in het zuiden van Rusland hebben gewapende mannenwoensdag een school bestormd en zeker tweehonderd scholieren ingijzeling genomen. Er zouden zich zeventien overvallers in hetgebouw bevinden. Zij hebben hun gijzelaars opgesloten in degymnastiekzaal.

Onder de aanvallers bevinden zich volgens de politie mannen envrouwen die riemen met explosieven dragen. Dat meldde het Russischepersbureau Interfax op basis van informatie van de politie.Noord-Ossetië grenst aan de onrustige republiek Tsjetsjenië.

Bij het gebouw ontstond een schietpartij tussen de overvallersen de politie, waardoor een van de overvallers om het leven gekomenzou zijn. De overvallers zouden ook een tweede school hebbenbestormd.

Eenheden van de politie en militairen van het ministerie vanBinnenlandse Zaken zijn op weg naar de school.De drie verdiepingen tellende school in Bislan heeft vierhonderdleerlingen. Bislan is een stad van ongeveer 40.000 inwoners,ongeveer 20 kilometer ten noorden van de hoofdstad Vladikavkaz.

De Tsjetsjeense rebellenleider Aslan Maschadov ontkent elke betrokkenheid bij de gijzeling. Hij veroordeelt de actie, aldus Maschadovs woordvoerder woensdag in een vraaggesprek met een radiostation in Moskou.