GRONINGEN - De politie begint deze week met een DNA-onderzoekin de zaak Andrea Luten. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) inGroningen dinsdag bekendgemaakt. Bij ongeveer vijftig mannen wordtop vrijwillige basis DNA afgenomen.

De destijds 15-jarige Andrea Luten werd in 1993 vermoordaangetroffen in de bossen bij het Drentse Gijsselte, vlakbij haarwoonplaats. Een dader is nooit gevonden.

Volgens een woordvoerster van het OM gaat het om mannen dieeerder in het onderzoek zijn voorgekomen en die eventueel bij demoord betrokken kunnen zijn. Ze benadrukt echter dat de mannen nietals verdachten worden gezien. R. Kelly, die in 2002 werdvrijgesproken van de moord op het meisje, behoort niet tot degroep. De eerste betrokkenen worden deze week benaderd.

Het onderzoek naar de moord is in juni 2004 overgedragen aan hetOM in Groningen. Dit is gebeurd naar aanleiding van het cold caseonderzoek van het Landelijk Team Kindermoord (LTK). Hetgezamenlijke onderzoeksteam van Groningen en Friesland bekijktnaast het DNA-onderzoek alle oude en nieuwe informatie metbetrekking tot de moord.