Albert Verlinde en Onno Hoes gaan scheiden. Het tweetal zegt uit elkaar gegroeid te zijn. Verlinde en Hoes zijn sinds 2001 getrouwd.

Dat maakt RTL Boulevard woensdag bekend. 

"We hebben 22 geweldige jaren samen gehad. De laatste jaren is er zoveel veranderd in ons leven dat we langzaam maar zeker uit elkaar zijn gegroeid", zeggen Hoes en Verlinde in een gezamenlijke verklaring.

"Ondanks dat we nog steeds de beste vrienden zijn, hebben we na lang en veel praten er toch voor gekozen apart van elkaar door te gaan. Hoe moeilijk, verdrietig en zwaar die beslissing ook is." 

RTL Boulevard

In de uitzending van RTL Boulevard vertelt Verlinde meer over de scheiding. "We hadden twee verschillende woonplekken en ook twee hele drukke banen. Het werkte ook daarom niet meer", zegt Verlinde in het programma.

Nogmaals benadrukt de 53-jarige theaterproducent dat het geen vechtscheiding is. "We blijven samen nog dingen doen, we zijn tenslotte nog dol op elkaar. Dus ja, Onno zal nog altijd naar premières blijven komen."

Onno Hoes

Hoes, burgemeester van Maastricht, laat aan De Telegraaf weten dat het besluit van hem en Verlinde om uit elkaar te gaan "niet vandaag is besloten".

"Het is niet anders", verzucht hij. Verder wil de 53-jarige burgervader geen toelichting geven op de zaak. “Het is een zaak tussen twee mensen."

Ruud Schepers

Hoes werd eind vorig jaar zoenend met de veel jongere Ruud Schepers op de foto gezet. De zoen bezorgde Hoes niet alleen relatieproblemen, maar ook zijn werk als burgemeester werd in twijfel getrokken.

In RTL Boulevard werd nog gevraagd of de affaire een rol speelde in de scheiding. "Nee, dat heeft geen rol gespeeld", zegt Verlinde. "We waren al langer aan het zoeken. We hebben afgelopen zomer nog een fantastische vakantie gehad."