JAKARTA - Het gerechtshof in de Indonesische hoofdstad Jakarta heeft oud-president B.J. Habibie gedagvaard. Het voormalige staatshoofd moet getuigen in de corruptiezaak tegen parlementsvoorzitter Akbar Tandjung, zo meldt The Jakarta Post dinsdag.

Habibie en andere getuigen moeten van de president van het gerechtshof met duidelijke redenen komen waarom ze geen gehoor hebben gegeven aan eerdere oproepen te verschijnen. De aanklagers in het proces tegen Tandjung riepen Habibie, die momenteel in Duitsland woont, drie weken geleden op te verschijnen. Hij deed dat echter niet.

De president van het gerechtshof waarschuwde Habibie en de andere getuigen die waren opgeroepen. "Ze moeten niet te arrogant zijn om oproepen van het hof om te komen getuigen gewoon naast zich neer te leggen", aldus Amiruddin Zakaria.

Het proces tegen Akbar Tandjung begon eind maart. Justitie verdenkt de leider van de Golkar-partij overheidsgeld verduisterd te hebben.

Hij zou een slordige 4,5 miljoen euro staatsgeld van het nationale voedselagentschap Bulog hebben gebruikt voor de verkiezingscampagne.