DEN HAAG - De vader van Rowena Rikkers, beter bekend als het meisje van Nulde, heeft in de krant moeten lezen hoe zijn dochter is omgekomen. Dat schrijft hij maandag in een brief aan minister Korthals van Justitie.
krant

In de brief doet M. Huisman zijn beklag over het feit dat hij via de media moest vernemen hoe zijn dochter de laatste maanden van haar leven werd mishandeld en hoe haar lichaam na haar dood aan stukken werd gezaagd.

De verschillende lichaamsdelen van Rowena werden aan het eind van afgelopen zomer op verschillende plaatsen in Nederland gevonden, onder meer op Strand Nulde. Justitie vervolgt de moeder van Rowena en haar vriend voor de moord op het 4-jarig meisje.

Lek

Enkele dagen geleden lekte het proces-verbaal over de zaak uit. Huisman schrijft in de brief dat hij wel meewerkte aan een DNA-test om de identiteit van het meisje van Nulde vast te stellen, maar dat hij "kennelijk nu als vader niet meer meetelt. Justitie, met name het Openbaar Ministerie, schijnt alleen te communiceren met de media", aldus Huisman.

De vader wil dat Korthals een onderzoek instelt naar wie het proces-verbaal heeft laten uitlekken naar de pers en 'gepaste maatregelen' neemt.

Huisman doet verder zijn beklag over de Raad voor de Kinderbescherming en de kinderrechter, die besloten dat het zusje van Rowena, Rochelle, voor een jaar naar een therapeutisch pleeggezin moet.

/NIEUWSPsycholoog vertelt Rochelle over moord op zusje