SOHAM - De politie van het dorp Soham heeft zondagavond bevestigd dat de twee zaterdag gevonden lichamen die van de vermiste meisjes Holly en Jessica uit Soham zijn. De definitieve identificatie wordt pas over enkele dagen verwacht, maar een politiewoordvoerder zei er op een persbijeenkomst "zeker van te zijn". De families van de meisjes zijn ingelicht.

Het normaal nogal slaperige Engelse dorpje Soham is in verdriet gedompeld om het lot van Holly en Jessica, de twee 10-jarige vriendinnetjes die twee weken geleden verdwenen. De kerk van Soham was zondag te klein voor alle dorpelingen die het duo wilden gedenken tijdens een speciale dienst.

Bos

Wandelaars troffen zaterdag in een bosgebied op elf kilometer van Soham de lichamen aan van twee kinderen. Inmiddels is duidelijk dat het om Holly en Jessica gaat. Beide lichamen zijn zondagavond voor nader onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis in Cambridge. Ook zijn zaterdag twee verdachten opgepakt. Hun detentie is zondag met 36 uur verlengd. Dat heeft de politie meegedeeld.

Beckham-shirt

De boezemvriendinnen Holly Wells en Jessica Chapman verdwenen op augustus. De autoriteiten zetten daarna een van de grootste zoekacties in de Britse geschiedenis op touw. Sindsdien waren ruim vierhonderd politiemensen op zoek. De politie ontving ruim 14.000 tips. Voetballer David Beckham, wiens Manchester United-shirt de meisjes droegen toen zij verdwenen, deed een publieke oproep.

Verdachten

Maar er kwam pas enig schot in de zaak met de arrestatie zaterdag van twee verdachten, de 28-jarige Ian Huntley, conciërge van de school en zijn 25-jarige vriendin Maxine Carr. Zij worden verdacht van moord (Huntley eveneens van ontvoering) en blijven voorlopig in hechtenis. Ze zijn overigens nog niet in staat van beschuldiging gesteld.

'Horrorbos'

De plek waar de meisjes zijn gevonden stond al eerder bekend als het 'horrorbos'. In 1985 werd daar in een grafje een driejarig kind gevonden dat eerder was ontvoerd. In hetzelfde jaar werden in hetzelfde gebied twee tieners aangerand. Twaalf jaar later vond men daar het stoffelijke overschot van een 12-jarige verdwenen jongen.

/NIEUWSLichamen Engelse meisjes gevondenArrestaties na verdwijning Britse meisjesBritse kranten geven beloning voor opsporing meisjesVermiste Engelse meisjes bezochten chatroom