TILBURG - De politie van Tilburg heeft door intensieve surveillances voorkomen dat jongeren zondagavond aan de Brakman in Tilburg zouden gaan racen. Zondagavond verzamelden zich op het industrieterrein Vossenberg in Tilburg ongeveer driehonderd racers.

Op het aangekondigde, illegale evenement kwam ook een groot aantal toeschouwers af. In totaal waren zo'n zevenhonderd mensen op de been. De politie deelde boetes uit voor het niet dragen van autogordels, onverzekerd rijden en te hard rijden. Een politiewoordvoerder kon niet zeggen hoeveel boetes er uitgeschreven zijn. Afgezien van een enkele burnout (de banden laten slippen) werd er zondagavond niet geracet.

Het industrieterrein aan de rand van Tilburg is al enkele weekeinden het toneel van illegale races. De politie van Tilburg probeert door intensieve surveillances te voorkomen dat er wedstrijden worden gehouden. Vorige week zondag deden de racers nog pogingen andere locaties te vinden. Zondagavond bleven ze op de Brakman.

Volgens een woordvoerder van de politie worden racers keihard aangepakt. Zij moeten auto en rijbewijs inleveren. De jongeren willen in een gesprek met burgemeester Stekelenburg van Tilburg vragen om een eigen afgesloten stuk weg waar ze in het weekeinde kunnen racen. Of er een gesprek komt tussen de burgemeester en racers is vooralsnog onduidelijk.