ROELOFARENDSVEEN - Een overspannen man van 37 jaar uit Hoofddorp heeft zondagmorgen op de A4 (Rijswijk-Amsterdam) al spookrijdend een aantal ongevallen veroorzaakt. Ter hoogte van het Ringvaart Aquaduct bij Roelofarendsveen reed hij in op drie auto's. Er vielen geen gewonden.

Volgens het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) had de zwaar overspannen automobilist de politie met zijn mobiele telefoon aangekondigd voor niets en niemand te zullen stoppen. Hij reed toen bij Hoofddorp de rijksweg A4 op, waar het verkeer vanaf Den Haag hem tegemoet kwam.

De politie sloot vanaf het Prins Clausplein bij Den Haag tot aan het Ringvaart Aquaduct alle toegangswegen af en maande het verkeer op de A4 te stoppen. Een motorrijder van de KLPD slaagde er nog in voor de man te komen en het verkeer te waarschuwen. Al deze acties konden niet voorkomen dat de man inreed op drie andere auto's, waaronder een politieauto.

Na de botsingen probeerde hij de N11 (Leiden-Alphen aan den Rijn) bij Zoeterwoude op te komen. Hij reed zich uiteindelijk vast op een politiekordon. Vervolgens trachtte hij lopend te vluchten. Niet lang daarna hield de politie hem aan.

Door het stilleggen van het verkeer op de A4 en de afzetting van de toegangswegen ontstond een file van elf kilometer.