Het CAS heeft de schorsing van Luis Suarez gehandhaafd. Dat maakte het internationaal sporttribunaal donderdagmiddag bekend.

De Uruguayaan kan daardoor pas eind oktober debuteren voor FC Barcelona.

Wel mag Suarez per direct meetrainen met de Catalanen. De FIFA had dit verboden, net zoals alle andere aan voetbalgerelateerde activiteiten.

Pas in een later stadium zal het CAS de beslissing nader toelichten. Het sporttribunaal meldt wel dat de straf 'passend' is. Suarez zal acht competitieduels en drie Champions League-wedstrijden moeten missen.

Chiellini

De oud-Ajacied werd eind juni voor vier maanden en negen interlands geschorst door de wereldvoetbalbond nadat hij tijdens het WK de Italiaan Giorgio Chiellini beet in diens schouder.

Het was de derde keer in zijn loopbaan dat Suarez een opponent beet. Zijn eerdere slachtoffers waren Otman Bakkal (november 2010) en Branislav Ivanovic (april 2013).

De advocaten van Suarez hadden goede hoop dat de straf zou worden verminderd, omdat FC Barcelona nu het grootste slachtoffer zou zijn in de zaak.

Liverpool

De Catalaanse club nam Suarez begin juli over van Liverpool. Afgelopen seizoen kroonde de 27-jarige Uruguayaan zich tot topscorer in de Premier League. Tevens riepen zowel de media als zijn collega-spelers hem uit tot speler van het jaar.

Suarez is geschorst tot en met 25 oktober. Curieus genoeg wordt de Clásico tegen Real Madrid op 25 of 26 oktober afgewerkt.

Pas in de loop van oktober wordt de datum van deze wedstrijd vastgesteld.

Overzicht: 5 incidenten in de loopbaan van Suarez