ZUTPHEN - Het Openbaar Ministerie (OM) in Zutphen gaat de moeder van het vermoorde meisje Rowena Rikkers en haar vriend vervolgen voor de moord op het zogenoemde meisje van Nulde. Justitie denkt te kunnen bewijzen dat beiden het 4-jarige meisje met voorbedachte rade hebben gedood.

Dit blijkt uit de concept-tenlastelegging van het OM. Verder beschuldigt justitie het tweetal ervan het lichaam van Rowena in stukken te hebben gesneden, om op die manier er voor te zorgen dat het stoffelijk overschot van Rowena niet zou worden gevonden.

Volgens het OM is het meisje in de periode van 1 juli tot 1 september ergens in Nederland gedood. Uit de aanklacht wordt niet duidelijk waar precies. Daarvoor werd ze ontvoerd door haar moeder en vriend en verschillende keren opgesloten in een hondenkooi.

Toen het meisje uiteindelijk aan haar verwondingen door de vele mishandelingen overleed, hebben de moeder en haar vriend Rowena in stukken in het water gegooid.

/NIEUWSMoeder en vriend verdacht van doden RowenaRochelle Rikkers gruwelijk mishandeldVader duikt onder met RochelleRochelle onder toezicht van jeugdbeschermingMoeder Rowena aangehouden in Spanje'Meisje van Nulde' begraven in DordrechtRowena Rikkers heeft nog een zusjeMeisje van Nulde is Rowena Rikkers (4)