Duitsland heeft zich dinsdag met groots machtsvertoon geplaatst voor de WK-finale in Rio de Janeiro. De Duitsers vernederden in Belo Horizonte het gastland Brazilië met maar liefst 7-1.

Duitsland kwalificeerde zich voor de achtste keer in de historie voor een WK-finale. Drie keer kroonde de 'Mannschaft' zich tot wereldkampioen.

De Duitsers treffen zondag in de eindstrijd Nederland of Argentinië. Oranje speelt woensdagavond in São Paulo tegen de Argentijnen.

De laatste keer dat Brazilië een interland met een verschil van vijf doelpunten verloor was in maart 1940. Argentinië won destijds een vriendschappelijk duel met 6-1.

De grootste overwinning van Duitsland ooit op een WK werd net niet geëvenaard. In 2002 werd Saudi-Arabië met 8-0 verslagen.

Duitsland stond tegen Brazilië bij rust al op een 5-0 voorsprong. Tussen de 23e en 29e minuut scoorde de formatie van bondscoach Joachim Löw maar liefst vier keer.

In de tweede helft boden de Brazilianen wel meer tegenstand, maar de eretreffer van Oscar viel pas in de slotfase. Invaller André Schürrle scoorde namens de Duitsers nog twee keer. 

Klose

Duitsland had een droomstart in het Mineirão-stadion. Thomas Müller opende al na tien minuten de score uit een hoekschop. Hij kon geheel vrijstaand de bal inschieten.

Miroslav Klose gaf na 23 minuten de inleiding voor een bizarre periode in het duel. De 36-jarige aanvaller maakte zijn zestiende doelpunt op een WK en ging daarmee Ronaldo voorbij als topscorer aller tijden op een mondiale eindronde.

Duitsland wist in zeven minuten tijd nog drie keer te scoren. Twee keer was Toni Kroos de man die de felicitaties in ontvangst mocht nemen. Sami Khedira maakte de vernedering van Brazilië nog binnen het half uur compleet.

Schürrle

Na rust boden de Brazilianen, waar de geschorste Thiago Silva en de geblesseerde Neymar node werden gemist, iets meer tegenstand. Met Ramires en Paulinho voor Fernandinho en Hulk zocht het de aanval. Neuer toonde echter aan dit toernooi in topvorm te verkeren en hield zijn doel aanvankelijk schoon.

De Duitsers spaarden hun krachten en Löw wisselde Mats Hummels en Klose voor Per Mertesacker en Schürrle. De aanvaller van Chelsea vergrootte het leed voor het thuisland nog meer. Hij scoorde tweemaal. Zijn tweede doelpunt was van grote schoonheid.

Oscar maakte vlak voor tijd nog de eretreffer namens Brazilië.

EK 1996

Duitsland probeert dit WK voor het eerst in achttien jaar weer eens een eindtoernooi te winnen. Sinds het EK 1996 staat de 'Mannschaft' droog.

In de vorige drie mondiale eindrondes haalde Duitsland telkens de laatste vier, maar zag het een ander land wereldkampioen worden.

Feestende Duitsers op het strand van Copacabana:

Brazilianen in tranen:

Scolari: 'Vergeef ons alsjeblieft ergste nederlaag aller tijden' Löw toont medelijden met Brazilië | Huilende Luiz biedt excuses aan Braziliaanse volk aan