ROME - De 67-jarige piloot die zich donderdag met zijn toestel in de Pirelli-toren in Milaan boorde, heeft vermoedelijk zelfmoord gepleegd.

Bekijk video

"Ik ben er zeker van dat mijn vader zich van het leven heeft beroofd", zo citeerde de krant
La Repubblica

Andere Italiaanse kranten meldden vrijdag dat de man torenhoge schulden had en dat daarom de autoriteiten niet uitsluiten dat het zelfmoord betrof. Ook de zoon van Fasulo verklaarde dat zijn vader zware financiële problemen kende. Iemand heeft geprobeerd mijn vader te ruïneren, tekende Repubblica op uit de mond van de man.

Vrijwillig

Ook de Italiaanse autoriteiten sluiten een eventuele zelfmoord niet uit. Zowel de burgemeester van Milaan, Gabriele Albertini, als regiopresident Roberto Formigoni gaven voorzichtig aan dat het mogelijkerwijs suïcide betrof.

"Ik geloof dat we de veronderstelling dat het om een aanslag gaat uit kunnen sluiten, maar we kunnen niet helemaal uitsluiten dat dit een vrijwillige daad was", aldus Albertini.

Premier Berlusconi heeft eveneens de mogelijkheid van een aanslag uitgesloten, zo verklaarde regiopresident Formigoni. "Ik heb hem gevraagd of de veronderstelling dat het om zelfmoord ging, is verworpen en dat is niet gebeurd", aldus de politicus.

Het incident eistte donderdag drie mensenlevens, twee vrouwen die in het gebouw werkten en Fasulo. Ongeveer negentig anderen liepen verwondingen op, twee van hen verkeren nog in levensgevaar.

Roekeloos

Luchtvaartondernemer Fasulo, die zowel de Italiaanse als Zwitserse nationaliteit had, stond in Locarno en Lugano lokaal bekend als gepassioneerde maar ook roekeloze amateurpiloot, zo meldden Zwitserse kranten. Hij had meer dan dertig jaar zijn vliegbrevet en maakte meer dan 5000 vlieguren.

Hij had sinds tien jaar de bijnaam 'short of fuel', een naam die hij had overgehouden aan een eerder vliegtuigongeluk. Op een vlucht tussen Genève en Zürich moest Fasulo een noodlanding maken op een voetbalveldje.

Het toestel werd totaal vernield maar de inzittenden bleven ongedeerd. Onderzoek van de autoriteiten wees uit dat Fasulo te weinig brandstof had getankt voor vertrek.

/LINK
De Engelse vertaling van het Repubblica-interview

/NIEUWSVliegtuig boort zich in kantoorgebouw in Milaan (video)