RIJSWIJK - Recreatie op en bij het water is het afgelopen weekeinde zeker zeven mensen fataal geworden. Eén jongen wordt nog vermist.

Twee zusjes van 7 en 9 jaar verdronken vrijdagavond in een binnenzwembad in het Zuid-Limburgse Mechelen. De meisjes konden niet zwemmen. Badgasten vonden de levenloze lichamen van de zusjes vrijdag rond 18.30 uur in het 1.40 meter diepe gedeelte van het zwembad. Hoe ze daar zijn terechtgekomen, is voor de politie een raadsel.

Vakantiepark

Het drama speelde zich af in het binnenbad van een vakantiepark in Mechelen. Uit onderzoek door een forensisch arts en de technische recherche is komen vast te staan, dat de meisjes niet met geweld om het leven zijn gebracht.

De politie sluit een misdrijf uit, maar wil nog wel een antwoord op de vraag hoe de meisjes konden verdrinken zonder dat een familielid dat de meisjes vergezelfde en de toezichthouder van het zwembad daarvan iets merkten.

4-jarig Meisje

Een 4-jarig meisje uit 's Heerenberg verdronk zaterdagmiddag in het Slootermeer in Etten, gemeente Gendringen. Ze was daar met haar ouders en vrienden, toen ze even aan de aandacht ontsnapte.

De politie vond het kind in het water. Hoewel gepoogd werd het meisje te reanimeren, overleed ze enkele uren later in het Slingelandziekenhuis in Doetinchem.

Verwarde man

In het Gelderse Lathum is zaterdagavond een 46-jarige man uit Arnhem verdronken. De man liep volgens omstanders in verwarde toestand een recreatieplas in en werd vervolgens niet meer gezien. Politie en brandweer begonnen zaterdagavond meteen een grote zoekactie en zochten met speurhonden, duikers en een helikopter naar de man. De zoektocht had zondagmiddag pas resultaat toen het ontzielde lichaam van de man werd gevonden.

Een 52-jarige vrouw uit Muntendam is zondagochtend verdronken in een kanaal in Veendam. De vrouw was zaterdagavond uit geweest in Veendam. Vermoedelijk is ze op weg naar huis te water geraakt. Ze kon niet zwemmen. De politie vermoedt dat het om een ongeval gaat. Er zijn op het lichaam geen sporen van fysiek geweld aangetroffen.

Jetskiër overvaren

Een jetskiër is zondag om het leven gekomen nadat hij op de Veense Putten in het Land van Heusden en Altena werd overvaren. Het ongeval gebeurde aan het begin van de avond.

De politie onderzoekt de juiste toedracht van het ongeval. Volgens de eerste berichten kwam het slachtoffer in aanvaring met een speedboot.

Amsterdamse jongen

Een jongen van ongeveer acht jaar oud is zondagmiddag in de Sloterplas in Amsterdam West verdronken. De jongen werd vanaf 14.30 uur vermist. Hij was aan het zwemmen in het Sloterparkbad, dat naast de Sloterplas ligt. Brandweer en politie vonden zijn lichaam om 19.30 uur, aldus een politiewoordvoerder.

Waterfietser

Een grootschalige zoekactie op de Noord Aa bij Zoetermeer naar een 17-jarige jongen uit die plaats bleef dit weekeinde zonder resultaat. De jongen werd sinds zaterdagmiddag vermist, nadat hij met drie vrienden op de Noord Aa had gewaterfietst.

Nadat hij voor de grap van een waterfiets afsprong, is hij niet meer gezien. De politie gaat ervan uit dat de jongen is verdronken. Maandagochtend hervatten politie en brandweer de speurtocht.