MILAAN - Een klein passagiersvliegtuig is donderdag in een kantoorgebouw in Milaan gecrasht. Het toestel boorde zich omstreeks 17.40 uur in de 25ste verdieping. De piloot liet kort voor de crash weten dat hij de controle over het toestel had verloren, zo meldt de Italiaanse televisiezender RAI Uno. Zeker drie mensen zijn omgekomen.

Bekijk video

Het vuur in de bovenste verdiepingen van het zogeheten Pirelli-gebouw zou inmiddels onder controle zijn. Volgens ooggetuigen zijn er twee tot drie verdiepingen weggeslagen.

Het gebouw, waarin kantoren zitten van verschillende regionale overheidsinstellingen, telt dertig verdiepingen en is 127 meter hoog. Daarmee is het Pirelli-gebouw het hoogste in Milaan. Het ligt naast het belangrijkste spoorwegstation van Milaan. Het toestel, vermoedelijk een Piper, boorde zich in een van de bovenste etages.

Volgens reddingswerkers ter plaatse zijn zeker dertig mensen naar het ziekenhuis gebracht. Een aantal mensen zou nog vastzitten in liften. Veel van de in totaal 2500 werknemers waren op het moment van de inslag in het gebouw al naar huis. Het vliegtuig was onderweg van de Zwitserse stad Locarno naar Rome.

Technische problemen

De Italiaanse overheid hield aanvankelijk serieus rekening met een aanslag. Later zei een woordvoerder van het parlement dat de crash waarschijnlijk het gevolg is van technische problemen. De piloot zou problemen hebben met het landingsgestel van het vliegtuig en verscheidene keren boven Milaan rondjes hebben gevlogen in een poging te landen op een vliegveld in de Noord-Italiaanse stad.

Volgens ooggetuigen stond het toestel in brand voordat het zich in de wolkenkrabber boorde.

Berlusconi

De Italiaanse premier Berlusconi heeft zijn bezoek aan Bulgarije afgebroken, en keert donderdagavond terug naar Italië.