Maria Sjarapova heeft zaterdag Roland Garros op haar naam geschreven. De Russin was in drie sets te sterk voor Simona Halep: 6-4, 6-7 (5) en 6-4.

De partij duurde ruim drie uur. Het is de tweede keer dat Sjarapova Roland Garros weet te winnen. Eerder lukte dat de huidige nummer acht van de wereld in 2012. Vorig jaar verloor ze in de eindstrijd van Serena Williams.

De Roemeense Halep, die tot de finale geen set verloor in Parijs, stond voor de eerste keer in haar loopbaan in een Grand Slam-finale.

Sjarapova begon matig aan de wedstrijd en leverde gelijk haar service in. De Russin wist zich echter snel te herpakken en na een 2-0 achterstand won ze vijf games op rij. Halep kwam nog wel terug tot 5-4, maar verder liet Sjarapova het niet komen.

De 27-jarige Sjarapova begon wel goed aan de tweede set en leek op weg naar de zege, ware het niet dat de breaks over en weer vlogen. Halep kwam langszij en mocht zelfs twee keer voor de set serveren. Dat lukte niet, waarna een tiebreak de beslissing moest brengen. Halep, de nummer vier van de plaatsingslijst wist die wel knap te winnen.

Ook in de laatste set ging het alle kanten op. Sjarapova kwam op voorsprong, Halep vocht zich opnieuw terug in de wedstrijd, maar kwam een break bij een 4-4 stand niet meer te boven.

Sjarapova in tranen: 'Ik kan het niet geloven'