Real Madrid heeft zaterdagavond ten koste van stadgenoot Atletico de Champions League gewonnen. De 'Koninklijke' won in de finale in Lissabon na verlenging met 4-1 van stadgenoot Atletico.

Gareth Bale, invaller Marcelo en Cristiano Ronaldo zorgden in de verlenging voor de doelpunten.

Het zag er lange tijd niet naar uit dat Real voor de tiende keer in de geschiedenis de belangrijkste Europese beker zou winnen. Atletico stond vlak voor tijd nog met 1-0 voor, maar dankzij een doelpunt van Sergio Ramos dwong Real een verlenging af.

Daarin bleek de 'Koninklijke' over de beste conditie te beschikken. Eerst was Bale attent na een rebound. Even later scoorde Marcelo met een afstandsschot. Ronaldo zorgde vlak voor tijd voor de 4-1 vanaf de penaltystip.

De gemoederen liepen na het doelpunt van de Portugees nog hoog op. Atletico-trainer Diego Simeone stormde woest het veld op na een opstootje tussen Gabi en Raphaël Varane. De Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers gaf de coach nog de rode kaart.

Godin

De frustaties van Simeone waren enigszins te begrijpen, want de Argentijn waande zich vlak voor tijd waarschijnlijk de winnaar van de Champions League.

Godin kopte Atletico, waar Diego Costa al negen minuten geblesseerd uitviel, tien minuten voor rust op voorsprong. 

De verdediger van Atletico won na een corner een kopduel van Sami Khedira en met een curve ging de bal over Iker Casillas, die van zijn lijn was gekomen. Godin was vorige week ook al trefzeker in het kampioensduel met Barcelona.

Na rust drong Real aan. De onzichtbare Cristiano Ronaldo zag zijn vrije trap over het doel getikt worden door Thibaut Courtois.

Real-trainer Carlo Ancelotti probeerde met het inbrengen van Marcelo en Isco de opponent meer onder druk te zetten. De Italiaanse coach slaagde in die opzet, want de Madrilenen verschenen enkele malen gevaarlijk voor het doel van Atletico. 

Ramos

Toch duurde het tot drie minuten voor tijd voordat Real wist te scoren. Ramos kopte raak uit een corner.

In de verlenging toonde de ploeg van Ancelotti zich duidelijk de sterkste. Via Bale, Marcelo en Ronaldo liep Real uit naar een geflatteerde 4-1 zege.

Tiende eindzege

Real Madrid pakte zo de tiende eindzege in het belangrijkste Europese toernooi voor de clubs en de vierde eindzege sinds het toernooi Champions League heet.

De 'Koninklijke' zette al z'n finales in het kampioenenbal (1998, 2000, 2002 en 2014) in winst om en is dankzij de winst alleen recordhouder.

Alderweireld: 'Moeilijkste invalbeurt uit mijn leven' | Ancelotti: 'We hebben geleden' Real Madrid pakt record met winst Champions League