LONDEN - Graaf Dracula is op zoek naar een adellijke Europese opvolger om zijn met uitsterven bedreigde familienaam te laten voortbestaan.

Ottomar Rodolph Vlad Dracula prins Ketzulesco woont in Duitsland. Hij was ooit banketbakker en antiekhandelaar in Berlijn en heette toen Ottomar Berbig. Hij werd in 1987 geadopteerd door prins Ketzulesco, het laatst levende lid van de familie. Ketzulesco stamt af van de in Transylvanië geboren Vlad de Spietser, de beruchte Roemeense prins die Turkse gevangenen aan houten palen reeg. Hij werd Dracula genoemd, naar het Roemeense 'dracul', wat duivel betekent. Op hem baseerde Bram Stoker zijn fictieve Graaf Dracula.

Tegenover de Britse BBC-radio zei de 62-jarige Ketzulesco dat hij en zijn partner hadden geprobeerd zelf voor nageslacht te zorgen en dat ze dat ook nog wel even zullen blijven doen. Maar als dat niet lukt, zal hij in Groot-Brittannië een Lord of Lady zoeken en die adopteren om de familienaam te laten voortbestaan.

Potentiële erfgenamen hoeven niet in te zitten over de reputatie van hun adellijke familie. Een afkeer van knoflook is evenmin noodzakelijk. De familie is absoluut niet bloeddorstig, maar in feite een edel geslacht, aldus Ketzulesco.