ROTTERDAM - De fractie van de ChristenUnie-SGP in de Rotterdamse gemeenteraad wil dat er een einde komt aan partijen in discotheken waarin jongeren worden aangemoedigd hun geslachtsdelen te laten zien. Ook wil de fractie van burgemeester en wethouders dat video-opnamen die van de zogenoemde String in je bil-party's zijn gemaakt, in beslag genomen worden.

De video-opnamen worden tegen grof geld zonder medeweten van de deelnemers verkocht, aldus raadslid A. Vlaardingerbroek. De fractie is de feesten en video's op het spoor gekomen door een uitzending van de migranten-TV. Ouders van allochtone jongeren vroegen eerder al om een verbod op de feesten en het filmen daarvan.

Vlaardingerbroek wil van de gemeente weten of ze sowieso wel op de hoogte is van dergelijke partijen en of de vergunningen daarvan wel in orde zijn. Als de gemeente er niets van wist, dan moet die daar meteen een eind aan maken, aldus de fractie.

Het is de ChristenUnie-SGP vooral een doorn in het oog dat de feesten vaak voor minderjarige jongeren van 16 en 17 jaar aantrekkelijk zijn. Maar het is volgens Vlaardingerbroek gewoonweg strafbaar om van jongeren van die leeftijd dergelijke beelden te verspreiden.