GRONINGEN - Een 46-jarige man uit Groningen heeft een halfjaar dood in zijn flatwoning gelegen. Vrijdag werd hij in zijn bed gevonden, zo heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de man een natuurlijke dood is gestorven. Hij was al geruime tijd depressief en slecht aanspreekbaar. Hij stond bij de gemeente en de hulpverleningsinstanties bekend als iemand die niets te maken wilde hebben met hulpverleners. Familieleden kwamen vrijdag samen met politieagenten poolshoogte nemen. Reden daarvoor was dat de brievenbus uitpuilde.

De broer van de man trof de man aan in zijn bed. "Verschrikkelijk, om je eigen broer zo te vinden. Hij zag er nog erger uit dan een mummie", zegt de broer in het Dagblad van het Noorden

De broer waarschuwde al vanaf mei vorig jaar meermalen de instanties, maar kreeg steeds nul op het rekest zo schrijft het Dagblad van het Noorden. "Mijn broer had hulp nodig, maar zijn problemen werden genegeerd." Daarover is de familie zeer verbolgen. "Want dit was absoluut te voorkomen geweest. We hebben zo vaak aan de bel getrokken; bij de politie, bij de GGz (geestelijke gezondheidszorg), bij de gemeente. En niet alleen mijn zus en ik, ook buren en andere flatbewoners."

De krant meldt dat de politie er meerdere malen is geweest. "Maar er was geen reden tot ingrijpen", aldus een politiewoordvoerder. Loco-burgemeester Willem Smink: "De hulpverlening heeft veelvuldig en herhaaldelijk geprobeerd met de man in contact te komen, maar stuitte op een patroon van stelselmatig niet reageren." De GGz zal een onderzoek instellen.