DRACHTEN - Enkele honderden Nederlandse toeristen enzakenlieden zijn de dupe geworden van een kapot vliegtuig van GhanaAirways. Op het vliegveld van Accra, de hoofdstad van Ghana,wachten gedupeerden al vanaf vorige week donderdag op eenterugvlucht naar Schiphol. Maar ook reizigers die vanaf Schipholnaar Accra zouden vliegen, blijven aan de grond.

Dat heeft een woordvoerder van reisbureau N. de Vries Reizen uitDrachten, dat samenwerkt met Ghana Airways, donderdag bevestigd. DeDC10 van Ghana Airways heeft technische problemen, waardoor sindsvorige week donderdag niet meer kan worden gevlogen.

Deluchtvaartmaatschappij is naarstig op zoek naar een leasevliegtuig,maar dat is tot dusver nog niet gelukt wegens het drukkehoogseizoen. Ghana Airways vliegt normaal gesproken twee keer in deweek via Düsseldorf naar Accra en terug.

Het reisbureau heeft een aantal telefoontjes ontvangen vangestrande reizigers, maar volgens de woordvoerder gaat datvoornamelijk om informatie. Ghana Airways heeft in Accra gezorgdvoor onderkomen en eten. Naar verwachting zullen de gestrandereizigers voor het einde van de week toch naar huis kunnen, aldushet reisbureau.