DEN HAAG - De 21-jarige Delftse N.M krijgt geen straf voor het doodknuppelen van haar vader op 30 september vorig jaar in haar eigen flat. Weliswaar vond de rechtbank in Den Haag dinsdag dat de vrouw te ver was gegaan in haar zelfverdediging, maar onder de gegeven omstandigheden kon haar niet verweten worden dat zij zo was doorgedraaid. Daarom ontsloeg de rechtbank de vrouw 'van alle rechtsvervolging'.

Haar vriend M. 't H. (22), tegen wie enkele weken geleden ook twee jaar cel was geëist wegens doodslag, sprak de rechtbank vrij.

Aan de dramatische gebeurtenis gingen jarenlange mishandelingen en bedreigingen door de vader vooraf. De avond voor de dood van het slachtoffer moest de vriend van de Delftse nog van het balkon afspringen om aan zijn agressie te ontkomen. De vader van de Delftse stond als 'notoir agressief' bekend.

Op de bewuste dag kwam hij amok maken in de flat van de Delftse, omdat haar vriend aangifte had gedaan van het recente geweld. Toen haar vriend door de vader werd aangevallen, sloeg de vrouw er op los. Zij raakte haar vader wel zo'n tien maal op diens hoofd, waarna hij overleed.