ISTANBUL - Bij twee kleine hotels in de Turkse stadIstanbul hebben zich in de nacht van maandag op dinsdag vrijweltegelijkertijd bomexplosies voorgedaan. Daardoor kwam een persoonom het leven en raakten zeker zeven mensen gewond, aldus het Turksepersbureau Anatolië op gezag van de politie.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Politiechef Cerrah meldde dat waarschijnlijk sprake is vanterreuraanslagen. Kort voor de explosies was in een anoniemtelefoontje gezegd dat in een van de hotels een bom zou ontploffen.De ontploffingen hadden omstreeks 1.00 uur Nederlandse tijdplaats in de districten Laleli en Sultanahmet. In hotel Pars inLaleli waren op het moment van de aanslag 37 mensen.

Holiday Hotel

De tweede aanslag werd gepleegd in het Holiday Hotel inSultanahmet. Daar bevonden zich op het moment van de explosietwintig mensen.

Kort na de aanslagen in de toeristenwijk ontploften twee bommenin een opslagplaats voor lpg. Niemand raakte gewond en erontstonden ook geen gaslekken, aldus een Turkse functionaris.

Vorig jaar november werden in Istanbul zelfmoordaanslagengepleegd op twee synagogen, het Britse consulaat en een vestigingvan een Britse bank. In totaal kwamen daarbij 62 mensen om, onderwie vier zelfmoordenaars.