MAASTRICHT - De politie in Zuid-Limburg heeft de identiteit vastgesteld van de dode man die vrijdagmiddag op het plateau van de Sint Pietersberg in Maastricht werd gevonden. Het gaat om de -jarige Pierre Colette uit Luik die sinds 25 juli werd vermist. Dat liet de politie zondag weten.

De man is geïdentificeerd aan de hand van zijn gebit. Maandag wordt sectie verricht op het lichaam om de juiste doodsoorzaak vast te stellen, aldus een politiewoordvoerder. De politie heeft een team van twintig rechercheurs op de zaak gezet.

De politie vermoedde vrijdag al dat het om de vermiste Pierre Colette ging. Zijn stoffelijk overschot werd op die dag gevonden door een familielid. Een dag eerder kreeg de familie Colette een telefoontje waarin de beller zei dat de vermiste te vinden was op een berg in de buurt van een politiebureau in Maastricht.

Een zoektocht diezelfde avond door de politie in het vrij uitgestrekte gebied rond de Sint Pietersberg leverde niets op. De politie en de familie zetten de volgende dag de zoektocht voort en ontdekte het lichaam in een veld met hoog gras.