ARNHEM - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft voor de zogeheten Puttense kuilmoord ook in hoger beroep twintig jaar cel geëist tegen de 37-jarige C. van O. uit Putten. De man zou vorig jaar zijn 36-jarige vrouw hebben vermoord en haar lichaam in een bosgraf in Putten hebben begraven.

Volgens de aanklager heeft de man zijn vrouw vermoord uit hevige jaloezie, omdat ze van hem wilde scheiden en de kinderen voorlopig aan haar waren toegewezen. De man blijft de moord ontkennen. De rechtbank in Zwolle legde hem in februari twintig jaar celstraf op.

Verdwijnen

De man kon het niet verkroppen dat zijn vrouw bij hem was weggegaan en hun drie jonge kinderen had meegenomen. Aan een kennis zou hij hebben gevraagd met welke stof hij zijn vrouw zou kunnen bedwelmen om haar om te brengen en voorgoed te laten verdwijnen.

De verdachte ontkent dat hij dit heeft gevraagd, volgens hem is juist deze kennis de echte dader. De kennis had hem aangeboden voor .000 euro zijn vrouw om te brengen.

Bebloed

Volgens justitie wijst niets erop dat er een andere dader in het spel is. Bovendien vond de politie in de woning van de verdachte bebloede kleding en beddengoed met DNA-sporen van het slachtoffer.

Ook in de auto van verdachte werden bloedsporen van de vrouw gevonden. De verdachte beweert dat iemand anders zijn auto heeft gebruikt.

Sluw

De aanklager stelt dat Van O. sluw en berekenend te werk is gegaan. Al op 2 april ontdekten boswachters een pas gedolven graf in de bossen bij Putten. Het graf werd enige tijd met camera's bewaakt, maar toen dat niets opleverde, werd het toezicht gestaakt.

Op 6 mei werd het stoffelijk overschot van de vrouw ontdekt in hetzelfde graf. Ze bleek door steken om het leven gebracht en toonde sporen van verwurging. Onder meer op aanwijzing van zijn psychotherapeut werd de verdachte aangehouden.

Oogkleppen

Volgens de advocaat van Van O. heeft justitie het onderzoek met oogkleppen op uitgevoerd. De politie ging er direct vanuit dat O. de dader was en heeft nagelaten ontlastende sporen te onderzoeken, aldus de raadsman.

Door onzorgvuldig onderzoek zou onder meer het juiste tijdstip van overlijden van de vrouw niet meer te achterhalen zijn. De advocaat vroeg om vrijspraak. Uitspraak 20 augustus.